Säkerhetsbulletin från Debian

DSA-3148-1 chromium-browser -- säkerhetsstöd upphör

Rapporterat den:
2015-01-31
Berörda paket:
chromium-browser
Sårbara:
Nej
Referenser i säkerhetsdatabaser:
För närvarande är inga ytterligare referenser till externa säkerhetsdatabaser tillgängliga.
Ytterligare information:

Säkerhetsstöd för webbläsaren chromium har nu avslutats för den stabila utgåvan (Wheezy). Chromium uppströms slutade stödja Wheezy's byggmiljö (gcc 4.7, make, osv.), så det finns inte längre något praktiskt sätt att fortsätta bygga säkerhetsuppdateringar.

Chromiumanvändare som vill ha fortsatta säkerhetsuppdateringar uppmuntras att uppgradera tidigt till den kommande stabila utgåvan (Jessie), Debian 8.

Ett alternativ är att byta till webbläsaren Iceweasel, som kommer att fortsätta få säkerhetsuppdateringar i Wheezy under en tid.

Notera att fram till den officiella utgåvan släpps kan uppdateringar till chromiumpaketet ha större fördröjningar än vanligt på grund av möjliga fel och regler för migration till uttestningsutgåvan.

Dessutom kommer det inte komma fler DSAs som tillkännager uppdateringar till chromiumpaketet förrän Jessie släpps officiellt.

Instruktioner för hur man uppgraderar från Debian 7 till 8 finns tillgängliga på: https://www.debian.org/releases/jessie/amd64/release-notes/ch-upgrading

Media för att installera Debian 8 från grunden finns även tillgängliga (Media för utgåvekandidaten jessie_di_rc1 rekommenderas):