Σημείωση: To αυθεντικό είναι νεώτερο από την παρούσα μετάφραση.

Πληροφορίες κυκλοφορίας της έκδοσης Debian “bookworm”

Το κωδικό όνομα της επόμενης μείζονος κυκλοφορίας του Debian μετά την έκδοση bullseye είναι bookworm.

Αυτή η έκδοση ξεκίνησε ως μια κόπια της έκδοσης bullseye, και είναι αυτή τη στιγμή σε μια κατάσταση που λέγεται δοκιμαστική. Αυτό σημαίνει ότι πράγματα δεν "χαλάνε" τόσο άσχημα όσο στην ασταθή ή την πειραματική διανομή, επειδή τα πακέτα μπορούν να μπουν σ' αυτήν μόνο αφού έχει περάσει ένα χρονικό διάστημα και όταν δεν έχουν αναφερθεί γι' αυτά οποιαδήποτε κρίσιμα για την κυκλοφορία της διανομής σφάλματα.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι τις επικαιροποιήσεις για την δοκιμαστική διανομή δεν τις διαχειρίζεται ακόμα η ομάδα ασφαλείας. Συνεπώς, η δοκιμαστική διανομή δεν λαμβάνει έγκαιρα επικαιροποιήσεις ασφαλείας. Σας ενθαρρύνουμε να αλλάξετε, προς τα παρόν, τις σχετικές εισόδους στο αρχείο sources.list από την δοκιμαστική στην bullseye αν χρειάζεστε υποστήριξη ασφαλείας. Δείτε επίσης τα σχετικά στη σελίδα Συχνές Ερωτήσεις της Ομάδας Ασφαλείας για την δοκιμαστική διανομή.

Ίσως υπάρχει διαθέσιμο ένα προσχέδιο των Σημειώσεων της έκδοσης. Παρακαλούμε επίσης ελέγξτε τις προτεινόμενες προσθήκες στις σημειώσεις της έκδοσης.

Για εικόνες εγκατάστασης και τεκμηρίωση σχετικά με το πώς να εγκαταστήσετε τη δοκιμαστική έκδοση, δείτε τη σελίδα του Εγκαταστάστη του Debian.

Για να βρείτε περισσότερα σχετικά με το πώς δουλεύει η δοκιμαστική διανομή, ελέγξτε τις πληροφορίες των προγραμματιστών/τριών σχετικά με αυτό.

Ο κόσμος ρωτάει συχνά αν υπάρχει ένας μοναδικός μετρητής προόδου της έκδοσης. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, αλλά μπορούμε να σας παραπέμψουμε σε αρκετά σημεία που περιγράφουν πράγματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν ώστε να γίνει η κυκλοφορία της έκδοσης:

Επιπλέον, αναφορές για τη γενική κατάσταση της έκδοσης αναρτώνται από τον διαχειριστή της κυκλοφορίας της έκδοσης στην λίστα αλληλογραφίας debian-devel-announce.