4.4. Tiedostojen valmistelu käynnistettäessä kiintolevyltä

Asennin voidaan käynnistää käyttämällä koneessa jo olevalle kiintolevyn osiolle tallennettuja käynnistystiedostoja, joko toisesta käyttöjärjestelmästä tai käynnistämällä käynnistyslatain suoraan BIOS:sta.

Kokonaan ja ”pelkästään verkosta” tapahtuva asennus on tehtävissä tällä tavalla. Tällöin vältetään kaikki vaihdettaviin taltioihin liittyvä sählinki, kuten romppuotosten etsiminen ja polttaminen tai liian lukuisten ja epäluotettavien levykkeiden kanssa tappeleminen.

Asennin ei osaa käynnistää HFS+-tiedostojärjestelmälle tallennetuista tiedostoista. MacOS System 8.1 ja uudemmat saattavat käyttää HFS+-tiedostojärjestelmiä; NewWorld PowerMacit käyttävät kaikki HFS+:aa. Voit tarkistaa onko käytetty tiedostojärjestelmä HFS+ valitsemalla kyseiselle levyniteelle Get Info. HFS-tiedostojärjestelmien kohdalla näkyy Mac OS Standard, kun taas HFS+-tiedostojärjestelmin kohdalla on Mac OS Extended. Tiedostojen vaihtamiseksi MacOS:n ja Linuxin välilä on oltava HFS-osio, erityisesti noudettavien asennustiedostojen kopioimiseen.

Laitemallin mukaan (”NewWorld” tai ”OldWorld”) käytetään eri ohjelmia kiintolevylle tallennetun asennusjärjestelmän käynnistämiseen.

4.4.1. Kiintolevylle tallennetun asentimen käynnistäminen OldWorld Maceilla

Levyke boot-floppy-hfs käynnistää Linux-asennuksen ohjelmalla miBoot, miBootia ei kovin helposti voi käyttää kiintolevyltä käynnistämiseen. MacOS:stä käynnistettävä BootX tukee käynnistämistä kiintolevylle tallennetuista tiedostoista. BootXää voi käyttää myös MacOS:n ja Linuxin kaksoiskäynnistämiseen jahka Debianin asennus on valmis. Näyttää siltä, että mallissa Performa 6360 quik ei osaa tehdä kiintolevyä käynnistyväksi. Niinpä BootX on pakollinen tuolla mallilla.

Nouda ja pura (unstuff) BootX-jakelu, joka on saatavilla osoitteesta http://penguinppc.org/projects/bootx/, tai hakemistosta dists/woody/main/disks-powerpc/current/powermac Debianin http/ftp-asennuspalvelimilla ja virallisilla Debian-rompuilla. Käytä Stuffit Expanderia sen purkamiseen arkistosta. Paketissa on tyhjä kansio nimeltä Linux Kernels. Nouda linux.bin ja ramdisk.image.gz kansiosta disks-powerpc/current/powermac, ja tallenna ne kansioon Linux Kernels. Sijoita sitten kansio Linux Kernels käytössä olevaan System-kansioon.

4.4.2. Kiintolevylle tallennetun asentimen käynnistäminen NewWorld Maceilla

NewWorld PowerMacit tukevat käynnistystä verkosta tai ISO9660-rompulta, sekä ELF-ohjelmatiedostojen lataamista suoraan kiintolevyltä. Nämä koneet käynnistävät Linuxin suoraan yaboot:lla, joka tukee ytimen ja muistilevyn lataamista suoraan ext2-osiolta, sekä kaksoiskäynnistystä MacOS:n kanssa. Asentimen käynnistäminen kiintolevyltä on erityisen sovelias uusilla koneilla joissa ei ole levykeasemaa. BootX ei ole tuettu eikä sitä saa käyttää NewWorld PowerMaceilla.

Kopioi (älä siirrä) seuraavat neljä aiemmin Debianin asennuspalvelimelta noudettua tiedostoa kiintolevyn juurihakemistoon (voidaan tehdä vetämällä jokainen tiedosto option-pohjassa kiintolevyn kuvakkeeseen.

  • vmlinux

  • initrd.gz

  • yaboot

  • yaboot.conf

Kirjoita muistiin sen MacOS-osion numero johon nämä tiedostot sijoitetaan. Jos käytettävissä on MacOS:n komento pdisk, voidaan sen komennolla L tarkistaa osion numero. Tämä osion numero tarvitaan Open Firmwaren komennossa kun asenninta käynnistetään.

Käynnistä asennin jatkamalla kohtaan Kohta 5.1.2.2, ”NewWorld Macien käynnistäminen OpenFirmwaresta”.