ARM-tilpasninerg

Debian GNU/Linux på ARM

Disse sider indeholder oplysning om arbejdet med at tilpasse Debian GNU/Linux til forskellige udgaver af ARM-arkitekturen, som anvendes i alle former for systemer, lige fra embedded til store servere.

Aktuel status

Debian har komplet understøttelse af tre tilpasninger til forskellige varianter af little-endian ARM-hardware:

Der findes, eller har fandtes, andre tilpasninger til ARM-hardware i og omkring Debian - se wikien for flere links og en oversigt.

For en komplet og ajourført liste over forskellig understøttet hardware af hver enkelt tilpasning, kan man besøge de respektive wikisider. Nye ARM-enheder udgives ugentligt, og det er lettere for folk at holde oplysningerne ajour dér.

Hardware tilgængelig for Debian-udviklere

Adskillige maskiner er tilgængelige for Debian-udviklere til arbejde i forbindelse med tilpasning til ARM: abel.debian.org (armel/armhf), asachi.debian.org (armhf/arm64) og harris.debian.org (armhf). Maskinerne har chroot-udviklingsmiljøer, der kan tilgås med schroot. Se maskinedatabasen for flere oplysninger om disse maskiner.

Kontakter

Postlister

Debian ARM-tilpasningens postliste har adressen debian-arm@lists.debian.org. Hvis du vil tegne abonnement, sendes en e-mail med ordet subscribe som emne til debian-arm-request@lists.debian.org. Listen arkiveres i listearkivet for debian-arm.

Det er også en god idé at tegne abonnement på postlisten linux-arm.

IRC

Du kan finde os på IRC, på irc.debian.org, i kanalen #debian-arm.

Bemanding

Dette er en liste over betydningsfulde personer som pt. er involveret i Debians ARM-tilpasninger.

Tilegnelse

Chris Rutter, der var projektkoordinator og autokompileringskoordinator for Debian ARM-tilpasningen, blev dræbt i en bilulykke. ARM-tilpasningen i Debian GNU/Linux distribution woody er tilegnet hans minde.

Tak til

Disse personer har hjulpet til med at gøre ARM-tilpasningen brugbar for Debian: Jim Studt, Jim Pick, Scott Bambrough, Peter Naulls, Tor Slettnes, Phil Blundell og Vincent Sanders.