LinuxTag

När: 23-26 juni
Var: Karlsruhe, Tyskland
Ytterligare information: http://www.linuxtag.org/

LinuxTag (Linuxdagen) är den största och viktigaste mässan och konferensen i Europa som avhandlar fri programvara och GNU/Linux. För fyra år sedan intresserade evenemanget över 17.000 besökare, 19.500 personer räknades in förra året. Mottot är Där .com möter .org. LinuxTag kombinerar både ett ”community”-evenemang och en professionell mässa med stora mängder kommersiella företag och ett högkvalitativt gratis konferensprogram.


Debians involvering

Debian kommer närvara med en monter. Den kommer att vara placerad i mitten av det reguljära utställningsområdet tillsammans med företagsmontrar. Sent omsider är detta ytterligare en möjlighet att koppla namn och e-postadresser till ansikten och personligheter. Debianprojektet kommer visa upp sin distribution på olika maskinvaruplattformar, men huvuddelen av icke-i386-arkitekturerna kommer demonstreras i montern Linux Portierungen. Många utvecklare kommer närvara i montern.

En endagskonferens, kallad Debiandag, kan komma att hållas på torsdagen, med inriktning mot utvecklare och intresserade användare.

Dessutom kommer Debianprojektet demonstrera installation av Debian dagligen klockan 11:00, 14:00 och 17:00.

Sist men inte minst kommer Debianprojektet återigen dela ut – tack vare dess sponsorer ” en LinuxTag-specialutgåva. Denna gång en dvd med den kommande stabila utgåvan ”Sarge”, med startbar både på x86- och PowerPC-arkitekturerna. Brända cd kommer vara tillgängliga för andra arkitekturer.

Huvudsamordnare: Jörg Jaspert

Relaterade länkar