Debian Conference 1

När: 2-5 juli
Var: Bordeaux, Frankrike
Ytterligare information: http://lsm.abul.org/program/topic20/

LSM, Libre Software Meeting, är inte som vilket annat Linuxevenemang som helst: det samlar fria (libre) projekt och utvecklare, och gör det möjligt för organisationer som är spridda över hela världen att ha så många medlemmar (eller avancerade användare) som möjligt samlade en gång om året, på samma plats, samtidigt. De kan sedan spendera fem dagar tillsammans med att förbättra fri programvara genom diskussioner, föredrag eller kodpartyn. LSM är en plats där fria organisationer eller "företag" som vanligtvis lever på Internet görs till fysisk verklighet.

Allmänheten, privatpersoner, föreningar eller offentliga institutioner inbjuds, naturligtvis, för att upptäcka fri programvara och möta de deltagande.


Debians involvering

Som år 2000 kommer den andra utgåvan av Debiankonferensen - Debian Conference 1 - hållas under LSM, och vi kommer dra nytta av mötets infrastruktur.

Evenemanget börjar med ett "Tal från tronen", med Ian Murdock och Bruce Perens som våra hedersgäster. För första gången kommer vi ha möjlighet att visa den mänskliga formen av så många Debian-epostadresser som möjligt!

Debiankonferensen görs för och av Debian: det är upp till Debianfolket att definiera ämnen och prioriteter. Och det är organisatörernas roll att ge möjligheterna.

Huvudsamordnare: Thierry Laronde

Relaterade länkar