Debian-Installer errata

Kända problem i Bookworm Alpha 1

Detta är en lista på kända problem i utgåvan Bookworm Alpha 1 av Debian Installer. Om du inte ser ditt problem i listan här, vänligen sänd in en installationsrapport som beskriver problemet.

Tema som används i installeraren
Det finns inget Bookwork-utseende ännu, och installeraren använder fortfarande utseendet från Bullseye.
Fastprogramvara (firmware) krävs för vissa ljudkort
Det verkar finnas ett antal ljudkort som kräver att en fastprogramvara (firmware) laddas för att leverera ljud. I Bullseye har inte installeraren möjligheten att ladda dem tidigt, vilket betyder att talsyntesen under installation inte är möjlig med sådana ljudkort. En möjlig workaround är att sätta in ett annat ljudkort som inte behöver sådan fastprogramvara. Se paraplyfelrapporten för att spåra våra insatser.
Skrivbordsinstallationer fungerar möjligen inte med hjälp av endast CD#1
Tack vare utrymmesbrist på den första CDn, så får inte alla väntade delar av GNOME-skrivbordet plats på CD#1. Använd extra paket-källor (t.ex. en andra CD eller en nätverksspegel) för en framgångsrik installation,
Status: Det är osannolikt att fler insatser kommer göras för att få fler paket att få plats på CD#1.
LUKS2 är inkompatibelt med GRUB's kryptodiskstöd
Det upptäckts bara nyligen att GRUB inte har stöd för LUKS2. Detta betyder att användare som vill använda GRUB_ENABLE_CRYPTODISK och undvika en separat, icke krypterad /boot, inte kommer att göra detta (#927165). Denna setup stöds inte i installeraren hursomhelst, men det vore förnuftigt att åtminstone dokumentera denna begränsning mer framträdande, och åtminstone ha möjligheten att välja LUKS1 under installationsprocessen.
Status: Några idéer har uttryckts i felrapporten. De ansvariga för cryptsetup har skrivit specifik dokumentation.