Debian op de Desktop

Het Universele Besturingssysteem als uw Desktop

Het Debian Desktop subproject bestaat uit een groep vrijwilligers die het best mogelijke besturingssysteem willen maken voor de huis- en werkcomputer. Ons motto is Software die gewoonweg werkt. In het kort is het ons doel om Debian, GNU en Linux tot bij het brede publiek te brengen. Debian Desktop

Onze basisprincipes

Hoe u kunt helpen

De belangrijkste onderdelen van een Debian subproject zijn niet de mailinglijsten, de webpagina's of de archiefruimte voor de pakketten. Het belangrijkste zijn gemotiveerde personen die dingen doen gebeuren. U hoeft geen officiële ontwikkelaar te zijn om pakketten en patches te maken. Het kernteam van het Debian Desktop project zal ervoor zorgen dat uw werk wordt geïntegreerd. Hier volgen enkele dingen die u kunt doen:

Wiki

We hebben een aantal artikels in onze Wiki die u hier kunt vinden: DebianDesktop. Sommige Debian Desktop wiki-artikels zijn verouderd.

Mailinglijst

Dit subproject wordt besproken op de mailinglijst debian-desktop.

IRC Kanaal

We moedigen iedereen (al dan niet ontwikkelaar van Debian) die geïnteresseerd is in Debian Desktop, aan om mee te doen op OFTC IRC (irc.debian.org).

Wie is er betrokken?

Iedereen die wenst, is welkom. Eigenlijk is iedereen van de pkg-gnome, pkg-kde en pkg-xfce groepen indirect betrokken. De intekenaars op de mailinglijst debian-desktop zijn actieve medewerkers. Ook de groepen rond het installatiesysteem van debian (debian-installer) en tasksel zijn van belang voor onze doelstellingen.

Deze webpagina wordt onderhouden door Gustavo Franco. Eerdere onderhouders waren Martin Loschwitz en Colin Walters.