Langtidsunderstøttelse af Debian 6.0 annonceret

24. april 2014

Debian-projektet er glad for at kunne annoncere, at selv om den almindelige sikkerhedsunderstøttelse af Debian GNU/Linux 6.0 (kodenavn squeeze) ophører den 31. maj, vil distributionens langtidsunderstøttelse blive udvidet indtil februar 2016, dvs. fem år efter den oprindelige udgivelse. Arbejdet hermed står flere interessenter og virksomheder for, som kræver længere sikkerhedsunderstøttelse.

Squeeze-LTS vil kun understøtte i386 og amd64, og dermed ikke det komplette udvalg af arkitekturer. Brugere af andre arkitekturer opfordres til at opgradere til Debian 7 (wheezy). Desuden vil nogle få pakker ikke blive understøttet i LTS-versionen af udgivelsen, primært nogle webbaserede applikationer, der ikke kan understøttelse i det ekstra tidsrum. Et værktøj vil blive stillet til rådighed, som kan finde sådanne ikke-understøttede pakker.

Udgivelsen vil ikke blive håndteret af Debians sikkerhedshold, men af en separat gruppe af frivillige og virksomheder, med interesse for at gøre det til en succes (med noget overlap blandt de involverede personer). Virksomheder, som anvender Debian, og er interesserede i at hjælpe til, bør på engelsk kontakte team@security.debian.org. Det er vigtigt af fremhæve, at Squeeze-LTS succes til være udgangspunkt for vurdering af hvorvidt der skal være LTS-understøttelse til Debian 7 (wheezy) og Debian 8 (jessie).

Om Debian

Debian-projektet er en organisation af fri software-udviklere som frivilligt bidrager med tid og kræfter, til at fremstille det helt frie styresystem Debian GNU/Linux.

Kontaktoplysninger

For flere oplysninger, besøg Debians websider på https://www.debian.org/ eller send e-mail på engelsk til <press@debian.org> eller kontakt holdet bag den stabile udgave på <debian-release@debian.org>.