Покана за Деня на Дебиан

12 Юли 2011

Проектът Дебиан, екипът стоящ за операционната система Дебиан, отправя покана за участие в предстоящия Ден на Дебиан, който ще се проведе на 24 юли 2011г. в Бански Двор, Баня Лука, Република Српска, Босна и Херцеговина и ще отбележи началото на годишната конференция на Дебиан.

В деня на Дебиан конференцията отваря врати за всички, които искат да научат повече за Дебиан и свободния софтуер и кани ентусиасти, потребители и разработчици да присъстват на цял ден лекции по множество теми като мястото на свободния софтуер в обществени и бизнес организации и такива, предоставящи информация за проекта Дебиан и операционната система.

След встъпителната реч за деня на Дебиан, по време на която Аднан Ходжич ще приветства присъстващите, следват още лекции:

Денят на Дебиан се провежда при отворени врати за всички, интересуващи се от свободен софтуер. Повече информация и подробности за графика има на страницата на деня на Дебиан.

За Дебиан

Проектът Дебиан е основан през 1993г. от Иан Мърдок като напълно свободен обществен проект. От тогава проектът нарасна и днес е един от най-големите и най-влиятелни проекти за разработване на софтуер с отворен код. Хиляди доброволци от цял свят работят заедно за създаване и поддържане на софтуер за Дебиан. Преведена на 70 езика и поддържаща огромен диапазон от компютърни архитектури, Дебиан нарича себе си универсалната операционна система.

За ДебКонф

ДебКонф е годишната конференция, посветена на разработката на Дебиан. Освен лекции на технически, социални и политически теми, ДебКонф предоставя възможност за среща на живо и съвместна работа на разработчици, сътрудници и ентусиасти. Конференцията се провежда всяка година от 2000г. насам на най-разнообразни места като Канада, Финландия, Мексико, Шотландия и Аржентина. За повече информация посетете сайта на ДебКонф.

За ДебКонф11

Информация за ДебКонф11 може да получите на сайта на конференцията или като се свържете с екипа за връзки с пресата на адрес <press@debconf.org>.

Информация за връзка

За допълнителна информация се обърнете към уеб страниците на Дебиан на адрес https://www.debian.org/ или пишете до <press@debian.org>.