Debian katsoo GNU FDL -lisenssin ehdollisesti vapaaksi

16. maaliskuuta 2006

Debian-projekti on päättänyt, että dokumentit, joita jaetaan GNU Free Documentation Licensen (FDL, GNU:n vapaiden dokumenttien lisenssi) ehdoin, katsotaan vapaaksi Debianin vapaiden ohjelmiston ohjeistoon (DFSG) nähden mikäli dokumenteissa ei ole kappaleita, joiden muuttaminen on kielletty.

Tämä päätös saavutettiin yleisratkaisulla, jossa kaikilla Debian-kehittäjillä oli mahdollisuus antaa äänensä. 369 Debian-kehittäjää osallistui äänestykseen ja enemmistö heistä katsoi GNU-FDL:n ehdoin levitettävät dokumentit sopiviksi Debianin pääarkistoon mikäli niissä ei ole kappaleita, joiden muuttaminen on kielletty.

Tämä päätös lieventää aiempaa tulkintaa tilanteesta, jonka mukaisesti GNU-FDL:n ehdoin levitettävät dokumentit piti poistaa arkistosta. Osa näistä dokumenteista voidaan pitää arkistossa.

Tämä äänestys vaikuttaa tulevaan julkaisuun "etch", sillä päätöksen mukaisesti monien kehittäjien tarvitsee tarkistaa dokumenteista kappaleet, joiden muuttaminen on kieletty. Kuitenkin paljon dokumentaatiota voidaan pitää Debianin pääarkistossa vaikka se olisi GNU-FDL:n ehdoin levityksessä.

Yksityiskohdat

Tietoja Debianista

Debian GNU/Linux on vapaa käyttöjärjestelmä, jota kehittää yli tuhat vapaaehtoista ympäri maailman. He tekevät yhteistyötä Internetin kautta. Debianin sitoutuminen Vapaisiin ohjelmistoihin, voittoa tavoittelematon luonne ja avoin kehitysmalli tekevät siitä ainutlaatuisen GNU/Linux-jakelun.

Debian-projektin avainvahvuudet ovat sen vapaaehtoispohja, omistautuminen Debianin yhteisösopimukseen ja sitoutuminen tarjoamaan parhaan mahdollisen käyttöjärjestelmän. Debian 3.1 on tärkeä askel tällä tiellä.

Yhteystiedot

Tarkempia tietoja löydät Debianin www-sivustolta osoitteesta https://www.debian.org/ tai lähettämällä sähköpostia (englanniksi) osoitteeseen <press@debian.org>.